Плажа Connect beach - Сливница

Прекрасна плажа, удобни фотељи покриени со чадори, ви стојат на располагање на платформата над бистрата вода,, Повеќе

Плажа Крани - Krani Beach

Прекрасна песочна плажа која потсетува на егзотична плажа од морско крајбрежје Повеќе

Преспанско езеро-Преспа Македонија

Поглед на преспанското езеро од патот кој го поврзува Сливничкиот манастир со селото Сливница Повеќе

Плажа Галакси -Galaxy beach во Претор

Една од подобро уредените плажи на Преспанското крајбрежје. Повеќе

Плажа Стење - Stenje beach

Прекрасната песочна плажа Stenje Beach се наоѓа во селото Стење. Повеќе

Преспанско езеро- Преспа, Албанија

Поглед на Преспанското езеро од видиковец кој се наоѓа помеѓу селата Глобочани и Шулин во Република Албанија Повеќе

Остров Голем Град - Змиски остров

Островот Голем Град или "змиски остров" е поголемиот од двата острови во Преспанското езеро. Повеќе