НАЦИОНАЛЕН ПАРК ГАЛИЧИЦА

    Galichica National Park is located on the south-western part of Macedonia. This park includes Mount Galicica with its ...
Read More

Долно Дупени

     На 34 километри од градот Ресен, на надморска височина од 1026 метри, сместено во подножјето на Баба Планина, ...
Read More

Орнитолошки резерват Езерани

     Доколку сте љубител на птици а ја посетувате Преспа, не смеете да ја пропуштите шансата да го посетите ...
Read More

Остров „Голем Град“

     Голем град е најголемиот остров во Р. Македонија. Некои сметаат дека е единствен остров но сепак постојат помали ...
Read More

Отешево

    Отешево е место во Преспанскиот регион кое се наоѓа  на брегот на Преспанското езеро на 830 метри надморска височина ...
Read More

Претор

     Претор е туристичко село кое се наоѓа на 992 метри надморска височина. Името селото го добило, односно е ...
Read More

Ресен

     Ресен се наоѓа на југозападниот дел на Р. Македонија во Преспанската котлина. Ресен има 8748 жители а севкупно ...
Read More

Ресенски Сарај – Ресен

     Ресенскиот Сарај е изграден во неокласичен стил и се смета за еден од поважните примери на архитектурата од ...
Read More

Сливница

     Сливница се наоѓа на надморска височина од 940 метри во југоисточниот дел на Преспанската котлина. Од градот Ресен ...
Read More
Loading...