Преспански Јаболкобер

Општина Ресен 16 пат ја организира манифестацијата „Преспански јаболкобер“ која и годинава ќе опфати активности од областа на земјоделството, културата, ...
Read More

Тур де галичица

Nастанот "TOUR DE GALICICA" претставува спортки рекреативен настан кој се одрќува во Преспа. Велосипедската тура е во должина од 71 ...
Read More