Отешево е место во Преспанскиот регион кое се наоѓа  на брегот на Преспанското езеро на 830 метри надморска височина и е 17 километри одалечено од Ресен. Отешево изобилува со песочни плажи како и прекрасната природна околина и свежиот воздух кои ги привлекуваат  посетителите да ги избегнат градските гужви и да уживаат во овој природен мирен амбиент и во убавината со која сјае преспанското езеро. По крајбрежјето на околината на Отешево можете да пронајде ресторани во кои можете да пробате од преспанските специјалитети и да уживате во погледот кон преспанското езеро. Исто така во околината имате и патеки по кои можете да пешачите и да уживате во шаренилото од разни цвеќиња и треви кое го дарила природата.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Moжеби ќе ве интересира

—————-