Црквата св. Илија е три километри одалечена од селото Грнчари и до истата води асвалтиран пат. Манастирскиот комплекс го сочинуваат црквата, чешма со света вода, фурна и сл. Сликарството во црквата се датира од различни временски периоди додека пак најстарите фрески во црквата св. Илија се смета дека датираат од 13 век на кои се забележуваат повеќе натписи на старословенски јазик.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Moжеби ќе ве интересира

—————-