Хотел Рива – Стење

Опис

Хотел Рива располага со 8 соби и 2 екскулузивни апартмани. Секоја соба поседува сопствено вц. Хотелот располага исто така со летна тераса со поглед кон езеро. Во ресторанот има минибар со разновидни високо квалитетни пијалоци.
Како поволности за гостите хотелот нуди бесплатен Wi-Fi интернет со сопствена Wirless зона.

Ресторанот располага со фурна на дрва, за вкусна храна – пица за сечиј вкус.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон:  071/381-040

Адреса: Плажа Стење

Hotel & Resort „Lake View“ – Отешево

Опис

Капацитет

  • Соби: 21
  • Балкон
  • VC
  • Собна услуга
  • Бесплатно Wi-Fi
  • Паркинг
  • Конференциска сала (Конференциската сала на Хотелот има капацитет од 40 – 70 луѓе, зависи од видот на настанот. Салата се користи за бизнис состаноци, семинари или приватни настани.)

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 047/551-195; 047/551-194

  • Македонски: Ванчо 070/621-977
  • Англиски: Лилјана 072/706-549

E-mail: contact@lakeviewotesevo.com

Веб страна: www.lakeviewotesevo.com

 

Ресторан „Рајска градина“ – Претор

Опис

Храна (Скара,домашни јадења, Риба(крап, скобуст, белвица)

Сместувачки капацитет (3 соби – 4 креветни (10€ соба))

Работно време 10:00h до 24:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 070/525-511

Адреса: Туристичка населба Претор

Beach Bar & Restaurant Galaxy – Претор

Опис

Капацитет

-Ресторанот располага со 250 столици.

-Кафе барот располага со 100 столици.

Храна (Скара,специјалитети од риба (Крап,белвица и сл.))

Паркинг (окулу 50 возила)

Работно време од 10:00h до 24:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 070/336-855; 047/551-703

Адреса: Туристичка населба Претор

Club Restaurant „Sunset“ – Претор

Опис

Капацитет (90 столици)

Храна (Скара,риба,топли и ладни предјадења, десерти и сл)

Работно време: 10:00h до 24:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 071/288-439; 078/321-961

Маил: kikitrajcevski@gmail.com

Адреса: Туристичка населба Претор

Resort „Coca“ – Сливница

Опис

Капацитет

-Ресторанот располага со 300 столици.

-Сместувачкиот капацитет располага со 40 приколки (4-кревети во секоја приколка, еден брачен и два поединечни кревети)

Паркинг (окулу 100 возила)

Работно време од 08:00h до 20:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 075/476-475; 075-408-296

Адреса: Плажа Сливница

Хотел РОТ- Коњско

Хотелот РОТ се наоѓа на тромеѓето помеѓу Република Македонија, Република Грција и Република Албанија, во најужното населено место во Република Македонија, селото Коњско. Коњско се наоѓа на брегот на Преспанското езеро и е најблиско населено место до единствениот македонски остров Голем град. Најблизок град е Ресен оддалечен 23 километри од Коњско.

Хотелот РОТ почнува да се гради на почетокот на 2000 година а официјално е отворен за гости во јуни 2012 година. Сместен е на самиот брег на преспанско езеро со сопствена плажа. Во склоп на хотелот работи ресторан со сопствена кујна кој располага со прекрасни тераси со незаборавен поглед. Сместувачкиот капацитет го сочинуваат 7 соби со можност за престој од 16-20 гости.

Хотел РОТ на своите ценети гости им нуди најквалитетна храна од македонската национална кујна а посебно ги препорачува специјалитетите карактеристични за преспанскиот крај и селото Коњско како Циронката, Ѓомлезе, Крап на преспански начин, Растурен крап и многу други.

Сместувањето на гостите е во двокреветни соби најсовремено опремени според европските стандарди. Хотел РОТ нуди и организира посета со чамци на островот Голем Град.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Адреса: Хотел Рот с.Коњско, Преспа-Р.Македонија

Телефон: 00 389 77 513 515; 00 389 75 240 691

e-mail: hotelrot@yahoo.com