Приватно сместување “Елена” Претор

Се наоѓа во туристичка населба Претор, на околу 1 километар од плажите и рестораните. Издаваат соби во куќа со посебен влез.

Контакт :

075/623-138 Елена

Галерија:

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Крани

Селото Крани се  наоѓа на 1130 метри надморска височина и е одалечечено 20 километри од градот Ресен. Селото има популација од 416 жители од кои поголемиот дел од селото се занимаваат со овоштарство односно со одгледување на јаболка. На 2 километри одалеченост од селото се наоѓа прекрасна песочна плажа која е една од најубавите плажи во овој регион и истата е многу привлечна за домашните и странските туристи. Плажата е одалечена окулу 100 метри од Автокампот Крани кој преставува сместувачки капацитет и располага со ресторан каде што можете да ја вкусите храната од Преспанска кујна.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Приватно сместување Тони – Претор

 

Се наоѓа во туристичка населба Претор, на околу 1 километар од плажите и рестораните. Издаваат соби во куќа со посебен влез. Куќата има голема тераса и летна кујна.

Контакт телефон: 070 458 335

Галерија

 

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

Летовалиште „Здружение на Феријалци Битола“ – Претор

Опис

Капацитетот на летовалиштето е 80 легла и тоа 50 легла во бунгалови кои поседуваат и сопствен тоалет и 30 легла во камп приколки.Летовалиштето располага со добро уреден простор за кампирање и приклучок за електрична енергија идеален за туристи кои сакаат да ги истражуваат убавините на Преспа.Цените за сезоната 2016 се следниве:

Пансион Членови Останати
Шатор 520 ден. 560 ден.
Камп приколка 560 ден. 600 ден.
Бунгалов 620 ден. 660 ден.

*Во цената е вклучен полн пансион (доручек, ручек, вечера) по лице. Објектите се издаваат исклучиво со полн пансион.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 047/480-218; 075/301-600

Емаил: contact@uhprespa-pretor.org.mk; zfbitola@gmail.com

Адреса: Туристичка населба Претор

Ресторан „Рајска градина“ – Претор

Опис

Храна (Скара,домашни јадења, Риба(крап, скобуст, белвица)

Сместувачки капацитет (3 соби – 4 креветни (10€ соба))

Работно време 10:00h до 24:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 070/525-511

Адреса: Туристичка населба Претор

Beach Bar & Restaurant Galaxy – Претор

Опис

Капацитет

-Ресторанот располага со 250 столици.

-Кафе барот располага со 100 столици.

Храна (Скара,специјалитети од риба (Крап,белвица и сл.))

Паркинг (окулу 50 возила)

Работно време од 10:00h до 24:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 070/336-855; 047/551-703

Адреса: Туристичка населба Претор

Club Restaurant „Sunset“ – Претор

Опис

Капацитет (90 столици)

Храна (Скара,риба,топли и ладни предјадења, десерти и сл)

Работно време: 10:00h до 24:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 071/288-439; 078/321-961

Маил: kikitrajcevski@gmail.com

Адреса: Туристичка населба Претор