Beach Bar & Restaurant Galaxy – Претор

Опис

Капацитет

-Ресторанот располага со 250 столици.

-Кафе барот располага со 100 столици.

Храна (Скара,специјалитети од риба (Крап,белвица и сл.))

Паркинг (окулу 50 возила)

Работно време од 10:00h до 24:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 070/336-855; 047/551-703

Адреса: Туристичка населба Претор

Претор

     Претор е туристичко село кое се наоѓа на 992 метри надморска височина. Името селото го добило, односно е во тесна етимолошка врска со латинските имиња Претории и Преториј, за кои главен доказ се десетиците археолошки локалитети во селото. Претор е 16 километри одалечен од Ресен а окулу 43 километри е одалечен од Битола. Претор се простира покрај прекрасните брегови на преспанското езеро и преставува главна туристичка атракција за туристите кои го посетуваат преспанскиот регион. Претор е познат како туристичко место со најпривлечната плажа во преспанскиот регион воедно е и најпосетената плажа од страна на домашните и странските туристи во овој регион. Во ова туристичко место има неколку ресторани во кои можете да ги пробате преспанските специјалитети како и кафетерии и барови во кои се организираат летни забави во кои настапуваат звездите од македонската естрада. Селото изобилува со многу културни и природни знаменитости кои можат да се посетат како што се цркви, населби, некропола, осамен наод, вила рустика кои потекнуваат од бронзено, римско, хеленистичко време, среден век и сл.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација