Connect beach – Сливница

Во близина на селото Сливница, на брегот на Преспанското езеро се наоѓа една од најубавите плажи во Македонија, плажата “Connect Beach”.

Забавата и релаксацијата никогаш не стивнува. Тука е ресторанот  во кој своето уживање ќе го најдат 360  гости а љубителите на рибните специјалитети – рибен ресторан со капацитет до  100 гости,  и кафе барот каде ладното пиво и слаткото кафе можат да го испијат дури 460 гости.

 13892103_1825377027699939_3040445060031776992_n

Конект бич е пространет на простор кој е модерен и елегантен, дизајниран да  ги импресионира дури и тие со највисоки стандарди.

Пред се,  покрај ресторанот и кафе барот, главно место зазема песочната плажа во должина на брегот на Преспанското езеро, опремена  со 1000 лежалки и 30 Вип –шеици, како и сопствен бесплатен паркинг за 2000 возила, како и VIP паркинг за 70 мотори.

Сакате да уживате во погледот кон езерото и да сте блиску до звуците езерските бранови?

Да, имате можност!  Удобни фотељи покриени со чадори, ви стојат на располагање на платформата над бистрата вода.

13921060_1823293647908277_99229400871413435_n

За оние кои сакаат сами да ги разгледуваат убавините на прекрасна околина, тука е пешачката зона уредена со патеки,осветлена со канделабри за вечерни прошетки и   зелен појас со повеќе од 200 садници.

Conect Beach се погрижиле и за добра забава и исполнет ден и за вашите најмили, децата. 2 парка и 2 одбојкарски игралишта, а вие само надгледувајте ги и чуствувајте се одлично.

Не е заборавен нитy музичкиот дел, секој ден е исполнет со богата програма со познати ДЈ , музички групи, концерти, забави уживање за сите вкусови во денот и во ноќните часови.

Уживајте во летни денови и имајте мигови за паметење  кои ви ги нуди ова бајковито место.

Галерија:

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider
Локација:

Контакт:

Телефони: +389 77 994 635,      +389 75 460 858

Крани

Селото Крани се  наоѓа на 1130 метри надморска височина и е одалечечено 20 километри од градот Ресен. Селото има популација од 416 жители од кои поголемиот дел од селото се занимаваат со овоштарство односно со одгледување на јаболка. На 2 километри одалеченост од селото се наоѓа прекрасна песочна плажа која е една од најубавите плажи во овој регион и истата е многу привлечна за домашните и странските туристи. Плажата е одалечена окулу 100 метри од Автокампот Крани кој преставува сместувачки капацитет и располага со ресторан каде што можете да ја вкусите храната од Преспанска кујна.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Приватно сместување – Владо Калевски – Сливница

Приватно сместување-куќа во село сливница од 80 м2 поседува 10 легла распоредени во 3 соби + кујна и дневна со заедничко купатило и дворно место и паркинг за возила. Цена за ноќевање по човек изнесува 250 денари. Можност за посета на Сливнички Манастир кој е одалечен 4km од село Сливница.

 

Галерија

ArrowArrow
Slider

Контакт

Телефон: 077/622-236

Адреса: с.Сливница

Resort „Coca“ – Сливница

Опис

Капацитет

-Ресторанот располага со 300 столици.

-Сместувачкиот капацитет располага со 40 приколки (4-кревети во секоја приколка, еден брачен и два поединечни кревети)

Паркинг (окулу 100 возила)

Работно време од 08:00h до 20:00h

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Контакт

Телефон: 075/476-475; 075-408-296

Адреса: Плажа Сливница

Манастир „Света Богородица“ – Сливница

     Манастирот „Света Богородица“ познат како сливничкиот манастир е манастирски комплекс кој се наоѓа од околу 3 километри одалеченост од селото Сливница во густата листопадна шума на падините на Баба Планина.  Во комплексот има 20 конаци со 90 легла во кои за време на летото одат верници и таму преспиваат. Сливничкиот манастир е под водство на Преспанско-пелагониската епархија и е доста привлечен за домашните и странски туристи. Во манастрскиот комплекс има црква „Рождество на Пресвета Богородица“  која била посветена на Богородица.Истата е поставена на правоаголна основа на која на западниот дел од внатрешноста на црквата има натпис дека била изградена 1607 година. Прекрасните фрескописи се изработени од земјена боја, со зачуван живопис со стилски карактеристики на македонското зидно сликарство од 17 век. Поради специфичната камена градба манастирот е заштитен како културно историски споменик и спаѓа под републичкиот завод за заштита на споменици од културата. Во дворот на манастирскиот комплекс има чешма со лековита вода за која се верува дека е света и дека лечи од болести како и помага за пород. Водата се смета дека извира под манастирската црква. Лековитата вода им помогнала на повеќе брачни двојки кои подолго време биле во брак а немале деца.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација

Сливница

     Сливница се наоѓа на надморска височина од 940 метри во југоисточниот дел на Преспанската котлина. Од градот Ресен селото е одалечено 16 километри, а од градот Битола е одалечено 45 километри. Низ селото и во близина на селото тече поток, наречен Сливничка Река, а јужно од селото тече поток наречен  Шуичка Река. Веднаш под селото се простираат песочни плажи кои се надалеку познати и многу посетувани од  туристи во летниот период. На 3 километри над селото во шумскиот предел се наоѓа познатиот Сливнички манастир. Овој манастир бил изграден во доцниот среден век кој бил посветен на Пресвета Богородица. Селото е едно од постарите села во Преспа, со долга историска традиција на постоење. Најголем дел од населението се занимава со сточарство и земјоделство и дел се занимава со риболов. Селото е исто така познато по најубавата и најчиста плажа во преспанскиот регион која спаѓа во една од најпосетените плажи во Преспанскиот регион од страна на странски и домашни туристи. Сливница исто така изобилува со повеќе цркви и археолошки локалитети кои се привлечни за туристичкото око.

Галерија

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Локација